Nyomtatás

Szolgáltatások

Share

A horgásztanya nyújtotta szolgáltatások a következőek:

deltagorgova.ro, delta, SzállásSzállás

Két és három ágyas, hűtőszekrényekkel ellátott szobákban, kétcsillagos panzióban. A panzió konyhával, fürdőkkel, nagy nappalival, műholdas TV-vel, szúnyogmentes nyitott terasszal, grillezővel, kemencével és szúnyogmentes halpucolóval van ellátva. Ugyancsak rendelkezésre állnak fagyasztók a kifogott és elvitelre szánt halak lefagyasztására.deltagorgova.ro, delta, horgászat, csónak

Csónakok

A vendégek rendelkezésére állnak gyors járatú horgászcsónakok, 15-20 lovas motrokkal ellátva, melyekkel megközelíthetőek a horgászhelyek vagy kirándulásokat lehet szervezni a Duna-delta csatorna- és nádrengetegeiben. Ezek a csónakok 2 személyre vannak tervezve. A panziónak van egy gyorsjáratú 90 lóerős 5 személy szállítására alkalmas motorcsónakja, ez is igénybe vehető hosszabb túrák megtételére.

deltagorgova.ro, delta, Étkezés

Étkezés

A kirándulás alatt igényelhető étkezés is, a menüben helyi specialitások (halételek, hallevesek, békacomb, stb.) valamint magyaros, erdélyi ízek is megtalálhatók. A menü megegyezés szerint egyfajta étlap, naponta változó. Reggeli általában svédasztal, az ebéd háromfogásos, vacsora általában halétel vagy valami helyi specialitás. Az egy üveg ásványvíz és a kávéfogyasztás része a menünek.

 

deltagorgova.ro, delta, horgászat

 

Horgászat

A horgászat alapvetően csónakos horgászat 2 horgász rendelkezésére áll egy csónak, ezekkel a csónakokkal közelítjük meg a horgászhelyeket a túravezető segítségével. Etetett helyek állnak a horgászok rendelkezésére, ahová tapasztalt túravezető viszi el a horgászokat, megmutatva a helyi módszereket.

 

 

deltagorgova.ro, delta, Túrázások, látnivalók

Túrázások, látnivalók

Rengeteg látnivaló van a Duna deltájában, elsősorban a madárvilág fantasztikus gazdagsága ragadja meg az ember figyelmét. Óriási csapatokba gyűlnek össze a Delta címermadarai, a pelikánok, hogy valamelyik sekély tavon összehangolt vadásztaktikával megszorítsák a halakat, majd elfogyasszák az így megszerzett táplálékot. Hattyú, kormorán, szürke és vörös gémek, kis és nagy kócsagok, halászsas, fácánok, mindenféle ragadozó madarak -hogy csak az ismertebbeket említsük- találhatók még itt nagy számba. De nem csak a madárvilág,deltagorgova.ro, delta, Túrázások, látnivalók hanem a növényvilág is hihetetlenül gazdag, Európa legnagyobb összefüggő nádasa, valamint ártéri tölgyerdők (Letea, Caraorman), homokdűnék, számlálhatatlan csatorna és tó kínál lehetőséget egy felejthetetlen kirándulásra, túrázásra. Mindemellett ott van még Szulina városa, ahol véget ér a Duna több ezer km-es útja és beleömlik a Fekete tengerbe. Ide is érdemes ellátogatni, valamint megtekinteni Szulina városát is, amelyet hajdanán a Duna kapujaként is emlegettek, valamikor 35000 lakosú 26 templomot, iskolát, 7 temetőt, valamint rengeteg régi görög, örmény stb kereskedőházat magába foglaló város volt, és amely most kezdi feltalálni magát és újra kezd a régi fényében pompázni.

Tags: szállás, duna, delta, kirándulás, csónak, pelikán, kaland, nyaralás, természet, panzió