Imprimare

Pescuit, specii de pesti

Share

În Delta propriu-zisă și în lagunele limitrofe, ca și în apele romănești ale Mării Negre trăiesc cca 150 specii de pește.. Pentru pescuitul sportiv, cele mai importante specii sunt somnul, crapul, știuca, șalăul, avatul, carasul, plătica, roșioara, bibanul. Exemplarele cele mai des capturate au următoarele dimensiuni:


Somnul
deltagorgova.ro, delta dunarii, somnul
cele mai des capturate exemplare au greutăti cuprinse între 2-5kg, cu metode speciale, ca pescuitul la clonc, sau spinningul cu woblere noaptea se mai pot captura și exemplare de 20-50kg. La aceste exemplare însă trebuie noroc și profesionalism.

Crapul
deltagorgova.ro, delta dunarii, crapul
exemplarele cele mai des capturate au greutatea între 2-8 kg, dar aici s-au prins și exemplare de pînă la 30 kg. Pensiunea totdeauna are locuri nădite, unde captura este sigură.

Ştiucadeltagorgova.ro, delta dunarii, stiuca

greutatea medie este între 1-3kg, rare ori se poate prinde și exemplare peste 5 kg. Când „mânâncă” știuca nu sunt rare capturi de 20-30 buc pe zi.

Salău

deltagorgova.ro, delta dunarii, salăupopulația de șalău a Deltei este bună, poate din cauza că pescarii sportivi nu prea știu să prindă acest pește. Exemplarele cele mai des capturate au greutatea de 08-2kg. Piesele
mai mari se pot prinde pe brațul Sulina ,unde la staționar sau la spinning nu sunt rare bucățile de 3-8 kg.

Avatdeltagorgova.ro, delta dunarii, avat

acest răpitor viclean este greu de capturat, dar cu momeală artificială adecvată se poate păcăli. Când mânâncă se pot prinde și 20-30 de bucăți pe zi la greutăți cuprinse între 1-3 kg.

Caras, rosioară, babuscă. plătică
deltagorgova.ro, delta dunarii, caras

în general peștele la care se spune albitură se găsește în cantități industriale. Cine este interesat de aceste specii, poate să facă partide de pescuit memorabile.

În Delta Dunării există o lege, care spune că totdeauna trebuie să pescuiești la specia care „mănâncă”. Deci dacă vrei să ai rezultate bune la pescuit, trebuie să fi pregătit pentru orice specie de pește. Datoria ghidului este să vă îndrume la specia respectivă și în locurile unde se găsesc acestea.
Dimensiunile minime ale peștilor care pot fi pescuite precum și speciile lor, sunt reglementate prin lege. Se pot opri o cantitate de 5 kg pește pe zi sau una bucată care depășește 5 kg.
Tehnicile de pescuit precum și uneltele folosite depind de specia pe care vrem să-o prindem. Aceste tehnici precum și locurile cele mai bune de pescuit vă sunt arătate de ghidul Dvs.
Pescuitul se face mai mult din barcă, dar există și posibilitatea pescuitului de pe mal.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați persoanei de contact.