Nyomtatás

A panzió

Share

Isten hozta!

duna_delta_szallas

 

A Szulina ágon a 22-es mérföldnél, Gorgova halászfaluban található a két csillagos Andrea panzió, minden kényelemmel felszerelt horgásztanya.deltagorgova.ro, dunadelta, szallás A panzió 17 férőhelyes, két és három ágyas szobákkal, angolvécék, hideg-meleg vizes zuhanyzók, jól felszerelt konyha, műholdas televizió, óriási nappali, fagyasztók, hűtőszekrények biztosítják a kényelmet.

Az udvaron grillsütő, kemence, szabadtéri zuhanyzó, szúnyoghálóval védett terasz, szúnyoghálóval felszerelt, folyóvizes halpucoló áll a vendégek rendelkezésére. A parton úszó csónakkikötő, füves, rendezett terület teszik teljessé a vendégek konfortját.

Gorgova egy tipikus halászfalu, lakói orosz nyelvet beszélő lipovánok, halászatból és turizmusból élnek, egyszerű és vendégszerető emberek. A faluban van több üzlet is ahol az alapvető élelmiszereket, valamint sört, szeszes italt, ásványvizet meg lehet vásárolni. Az utóbbi 10-15 évben nagyon sok magyar nemzetiségű ember telepedett itt le, akik a 

deltagorgova.ro, dunadelta, szállásnyarat az újonnan épített nyaralókban töltik el, egy részük Székelyföldről, de akadnak itt Budapestről, Bajáról is. Ezért nem kell meglepődni, ha nyáron szinte csak magyar szót lehet hallani a Duna-delta ezen részén.

Tippek magyarországi vendégeink számára

A Magyarországról érkező horgászok először Tulcea városát kell megcélozzák, ezt a várost a delta kapujának is nevezik. A mostani GPS-es korszakban nagyon könnyű idáig eltalálni ezért nem írok útvonalat, bárki annak függvényében, hogy Magyarország melyik részéről jön nagyon könnyen szerkezthet térképet számítógéppel. A romániai utak elég jók, autópálya sajnos kevés van, de a meglévő utak viszonylag jók. A forgalmi szabályok, sebességkorlátozás, üzemanyag árak nagyjából ugyanazok, mint Magyarországon. Kártyával a benzinkutaknál általában lehet fizetni, de annyi román lejt érdemes váltani, amennyi saját szükségletre kell Gorgován sörre cigarettára, stb.deltagorgova.ro, dunadelta, szállás, nappali Mobiltelefont hozzanak magukkal, jel van mindenhol Romániában, ugyanúgy a Duna deltájában is. Általában egyhuzamban szokták levezetni az 1100-1200 km-t Tulceáig, ha mégsem akkor meg lehet aludni motelban, szállodában, van belőlük bőven minden városban, általában őrzött parkolókkal ellátva. Az árak hasonlatosak a magyarországihoz. A Tulceába való megérkezést követően a horgászokra még vár egy kb. 40 km-es út, amelyet autóval vagy csónakkal esetleg bérelt kishajóval lehet megtenni, a túravezetővel való konzultálás, egyeztetés után. 

Egyéb hasznos tanácsok

Érdemes naptejet és kalapot hozni, ami megvéd a nap sugaraitól.

Horgászoknak érdemes csalit hozni, amit Tulceán is meg lehet vásárolni. Ugyancsak érdemes hűtőtáskát hozni, így a kifogott és lefagyasztott halat haza lehet vinni.

Ha valamire szükségük van a kirándulás alatt azt érdemes Tulceán beszerezni, mivel a faluban minden drágább és elég kicsi a választék.

Tags: szállás, duna, delta, kirándulás, csónak, pelikán, kaland, nyaralás, természet, panzió